Tarif

Cevizli Ev Sarması Tarifi

Bayram sofralarının en lezzetli tatlılarından biri olan Cevizli Ev Sarması tarifi nasıl yapılır? Taze baklava yufkası ile pratik bir şekilde hazırlanan cevizli ev sarması tarifinin püf noktaları neledir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Cevizli Ev Sarması Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g taze baklava yufkası
220 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g ceviz içi
200 g toz şeker
250 ml su
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için toz şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, limon sıkıp birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • İki yaprak taze baklava yufkasını üst üste koyun eritilmiş tereyağından her yerine gelecek şekilde sürün. Üzerine kıyılmış ceviz serpin. Bu işlemi iki kat olacak şekilde tekrarlayın ardından rulo halinde sıkı bir şekilde sarın.
  • Geri kalan yufkalarınıza da aynı işlemi yapıp tepsiye dizin kalan tereyağı ile yufkaların üstünü yağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 10 dakika soğutup şerbetleyin. Dinlenen tatlınızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
199B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Şambali Tatlısı Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
67B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.