Tarif

Borş Çorbası Tarifi

Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağına ait Borş çorbası tarifi nasıl yapılır? Borş çorbasının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
90 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Borş Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 59
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
500 g dana kürek eti
3 litre su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g un
250 g beyaz lahana
3-4 adet kırmızı pancar
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Sığır eti yağlanarak kızmış tavada orta derecede pişirilir ve daha sonra bir tencereye alınarak üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile beraber orta ateşte kaynatılır.
  • Suyu ayrı olarak süzülür, pancarlar kaynatılır ve kabuğu soyularak rendelenir. Soğanlar brunoise doğranır ve sebzeler ince ince doğranır.
  • Bir tavada tereyağı eritilir, soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra havuçlar ilave edilerek 3-4 dk. daha kavrulur. Ardından un ilave edilerek kokusu gidene kadar kavrulur.
  • Rendelenmiş pancar ve et suyunu ilave ederek kısık ateşte köpüğünü alarak kaynatılır. Daha sonra içerisine lahana, kereviz ve patatesler ilave edilir.Yaklaşık 15 dk. daha kaynatılır.
  • Et 7-8 mm doğranır. Domates, biber ve et çorbaya ilave edilir.
  • Son olarak tuz ve limon suyu ilave edilir, 15 dk. pişirilir.
  • Servis kasesine alınır ve ekşi krema üzerine ilave edilir. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süslenir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi
31B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Brokoli Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülceli ve Zerdeçallı Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi
6B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.