Tarif

Bebek Ahtapot Tarifi

Kendine has tadı ve görünümü ile ziyafet sofralarına yakışacak cinsten bir ahtapot yemeği. Bebek Ahtapot nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Bebek Ahtapot Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg bebek ahtapot
20 ml zeytinyağı
40 g arpacık soğan
10 g sarımsak
2 adet defne yaprağı
5 adet Arnavut biberi
30 ml beyaz fermente suyu
20 g çeri domates
140 g doğranmış konserve domates
200 ml balık suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tuz (20 g) ve karabiber (5 g) ile tatlandırdığınız bebek ahtapotları uygun bir tavada zeytinyağında yaklaşık 2 dk soteleyin.
  • Ayrı bir tencere içerisinde arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve Arnavut biberini sotelemeye başlayın.
  • Ahtapotları ve beyaz fermente üzüm suyunu ekleyip, kokusu çıkana kadar çektirin.
  • Çeri domates, doğranmış konserve domates ve balık suyunu ekleyip 30-35 dk orta-kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Levrek Külbastı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hamsi Buğulama Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
58B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.