Tarif

Bal Kabağı Püresi Tarifi

Bal kabağı püresi, tatlılara veya içeceklere doğal bir tat ve renk katan harika bir malzemedir. Tatlılar için bal kabağı püresi tarifi: tatlılarda kullanılan kabak püresi tarifi nasıl yapılır? İşte tam kıvamında pratik bal kabağı püresi yapmanın püf noktaları…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Bal Kabağı Püresi Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 19
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
885 g butternut bal kabağı
60 g esmer şeker
1 adet çubuk tarçın
2 g yenibahar
1 tutam muskat rendesi
300 ml içme suyu

Nasıl Yapılır?

  • Küp küp kesilen bal kabaklarını ve diğer tüm malzemeleri tencereye koyup, kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra süzgece alıp, çatalla hafifçe ezin.
  • Suyunu tamamen salana kadar 4-5 saat beklettikten sonra tatlılarda veya içeceklerde kullanabilirsiniz.
  • Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz Tarifi
18B Görüntüleme
Fasulye Turşusu Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
46B Görüntüleme
Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
60B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.