Tarif

Adaçaylı Penne Tarifi

Taze ada çayı yapraklı makarna tarifi nasıl yapılır? Bol peynirli penne makarna tarifi için videomuzu izlemeyi unutmatyın!
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 16B
  • 87
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g penne makarna
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml Abalı Ayçiçek Yağı
2 diş sarımsak
7-8 yaprak taze ada çayı
200 ml haşlanmış makarna suyu
100 g toz parmesan peyniri
Üzeri için:
taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede, makarnaları üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra makarna suyundan 1 su bardağı kenara ayırın.
  • Geniş bir tavada tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Doğranmış sarımsakları ve ada çayı yapraklarını ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Ardından kenara ayırdığınız haşlama suyunu içine ilave edin.
  • Makarnaları süzdükten sonra tavaya alın ve sos kıvamı alana kadar çektirin.
  • Üzerine toz parmesan peyniri ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Makarna ve sosun karışmasını, kaşık kullanmadan tavayı sallayarak sağlayın.
  • Servis etmeden önce üzerine taze çekilmiş karabiber serpmeyi unutmayın.

Püf Noktası

*Tarifi videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Biber ve Cevizli Pesto Soslu Fettuccine Tarifi
25B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karidesli Linguine Tarifi
35 Dakika
2 Kişilik
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
54B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ece Yörükoğlu
· 02.03.2024

Çay olan adaçayı kullanılabilir mi yoksa taze olan mı olmak zorunda

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 07.03.2024

Taze olan adaçayı kullanmanızı öneririm 😊🙏