Yükleniyor…

Kereviz Püreli Kuzu İncik

Kuzu incik'e braising pişirme yöntemi uygulayacağız. Yani eti önce mühürleyeceğiz daha sonra kendi suyunda ağzı kapalı bir şekilde fırında pişireceğiz. Yanına da garnitür olarak kereviz püresi vereceğiz. Arzu edilirse püreye tereyağı ve rende kaşar ilavesi de yapılabilir.

Malzeme Listesi

  • 50 gr un
  • 100 ml ayçiçek yağı
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 adet soğan
  • 2 dis sarımsak
  • 3-5 adet tane karabiber
  • 1 yaprak adet defne yaprağı
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1 adet chery domates
  • 2 dal taze kekik
  • 300-350 gramlık 1 adet kuzu incik
  • 1 orta boy adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 25 ml süt

Püf Noktası

Eti fırına atacağımız zaman tepsi ya da tencerenin ağzının tamamen kapalı olmasına dikkat etmeliyiz.

Nasıl Yapılır?