Yükleniyor…

KEŞKEK

Keşkek Anadolu'da yüzlerce yıldır törensel yemeklerde sofraların aranan lezzeti olmuştur.Bereketi, birlikteliği, paylaşmayı ve daha nicesini içinde barındırır. Sofralarınıza bereket,huzur ve mutluluk getirmesi dileği ile....

Malzeme Listesi

  • 500 gr ET( Kemikli veya kemiksiz)
  • 600 gr Aşurelik Buğday
  • 10 gr Tuz
  • 150 gr Nohut
  • 150 gr Tereyağı
  • 50 gr Biber Salçası
  • 10 gr Pul Biber

Püf Noktası

Buğday ve nohutun üzerine bir gece önceden su ekleyerek bekletirseniz daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz ve pişirme süreniz kısalır. İsterseniz hazırlamaya başlamadan önce de ocakta 30 dakika haşlayabilirsiniz. Yöresel olarak yapılan keşkeklerde taneli bir yapı olmamasına özen gösterilir siz de piştikten sonra keşkeğinizi isteğinize göre ezebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?