Yükleniyor…

Fırında Karnabahar

Sos Karışımı: 2 yumurta // 1/2 ç.b. zeytinyağ // 1 su bardağı light süt // 6 y.k. light yoğurt // 1 tane orta boy soğan // 2.5 y.k. buğday unu // 2 y.k. mısır unu // 1 paprika biber // 1 demet maydonoz // 1 demet taze nane // 1 paket kabartma tozu // 1 t.k. tuz // 1 ç.k pul biber // 1 tutam karabiber // 1' er yemek kaşığı sarımsak ve pırasa tozu ( isteğe bağlı) Üzeri için: 200 gr kaşar peyniri ( ya da beyaz peynir)

Malzeme Listesi

  • 700 gr karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 50 ml zeytinyağ
  • 200 ml light süt
  • 1 adet soğan
  • 270 gr yoğurt
  • 25 gr buğday unu
  • 16 gr mısır unu
  • 1 demet maydonoz
  • 1 demet taze nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,3 gr pul biber
  • 10 gr sarımsak tozu
  • 10 gr pırasa tozu
  • 200 gr kaşar

Püf Noktası

Karnabaharı eğer daha yumuşak seviyorsanız, öncesinde haşlamanızı tavsiye ederim. Direk fırınladığınız zaman biraz daha diri oluyor. O yüzden damak zevkinize bırakıyorum.

Nasıl Yapılır?