Yükleniyor…

ELMALI KURABİYE

Bir porsiyon elmalı kurabiye yaklaşık 613 kcaldir. Çok fazla ve sık tüketmemeye özen gösterilmelidir.

Malzeme Listesi

  • 250 gr Margarin
  • 420 gr Un
  • 15 gr Yoğurt
  • 50 gr Pudra şekeri
  • 4 gr Kabartma tozu
  • 3 adet Orta boy elma
  • 5 gr Toz tarçın
  • 125 gr Toz şeker
  • 130 gr Dövülmüş ceviz(isteğe bağlı)

Püf Noktası

Kullanılacak olan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Un eleyerek eklendiğinde topaklanma olmadan kolayca yoğurulur Hamur ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. İç malzemeleri için rendelenen elmalar sıkılarak suyundan ayrılmalıdır. Fırında pembeleşinceye kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Nasıl Yapılır?