Yükleniyor…

Deniz Mahsülleri Güveç

Pınar ekşi Kremalı Deniz Mahsülleri Güveç için; Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın. Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ardından krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin. Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.

Malzeme Listesi

  • 50 gr Pınar Ekşi Krema
  • 24 gr Pınar Kaşar Peyniri
  • 15 gr Pınar Tereyağı
  • 2-3 adet Ahtapot Bacağı
  • 30 adet Kalamar
  • 5 adet Mantar
  • 1 adet Sivri Biber
  • 1 adet Domates
  • 2 dis Sarımsak
  • 1 adet Defne Yaprağı
  • 1 adet Fesleğen
  • 10 gr Tuz

Nasıl Yapılır?