KIZARMIŞ ÇITIR TAVUK KANATLARI

ZİNCİR TAVUK RESTORANLARINDA BULABİLECEĞİNİZ ÇITIR TAVUK KANATLARINI ARTIK EVİNİZDE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.

Malzeme Listesi

  • 1 kg TAVUK KANADI
  • 200 gr AYRAN (PINAR)
  • 50 gr EKŞİ KREMA (PINAR)
  • 5 gr KABARTMA TOZU (YARIM PAKET)
  • 1 adet YUMURTA BEYAZI
  • 6 caykasigi TUZ
  • 4 caykasigi TATLI TOZ KIRMIZI BİBER
  • 2 caykasigi ACI TOZ KIRMIZI BİBER
  • 2 caykasigi TOZ SARIMSAK
  • 2 caykasigi SOĞAN TOZU
  • 2 caykasigi TOZ BEYAZ BİBER
  • 500 gr UN
  • 2 lt AYÇİÇEKYAĞI (KIZARTMA İÇİN)
  • 60 gr KETÇAP (SERVİS İÇİN)

Püf Noktası

- TARİFTE KULLANILAN BAHARAT MİKTAR VE ÇEŞİDİNİ ARZUNUZA GÖRE DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ. - ÜRÜNLERİN İÇ KISMININ PİŞTİĞİNE EMİN OLUN. ÜRÜNLERİ EN AZ 7-8 DAKİKA KIZARTMANIZ GEREKMEKTEDİR. - BAHARATLARIN VE MARİNENİN TAVUĞUN İÇERİSİNİDE İŞLEMESİNİ İSTİYORSANIZ TAVUKLARI BÜYÜK BİR İĞNE İLE DELEBİLİRSİNİZ.

Nasıl Yapılır?