Şef Usulü

Tava Ciğeri Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının gözdesi; Lezzetli tava ciğeri yapmanın püf noktaları nelerdir?

Tava Ciğeri Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 10B
  • 105
  • Kaydet

Tava Ciğeri herkesin bildiği üzere Türk mutfak kültürünü ileri taşıyan yerel tatlardan biridir.

Saray mutfaklarından çıkan bu geleneksel tat, sakatat yemeklerinin öncüsü olarak lezzeti ile kendine hayran bırakan, en iyisini en tazesini bulmak için onca yolu üşenmeden katettiren değerli bir lezzettir.

Bu lezzet Türkiye lezzet haritasına Edirne’den işaretlenmiş olup, sembolik bir kent festivaline de adını vermiştir. Bu sebeple, ciğer denilince akla ilk gelen yer Edirne olur haliyle.

Trakya bölgesinin bereketli topraklarında yetişen hayvanlardan elde edilen ciğerin en önemli özelliği yaprak gibi incecik ve çıtır çıtır oluşudur. Bunun için ciğeri kesme aşaması çok önemlidir. Ciğeri kesmeden önce zar, damar ve sinirler güzel bir şekilde temizlenmeli ki hem keserken hem de yerken zorlanmayın. Bu kısımda işin püf noktası keskin bir bıçak tercih etmektir. Aksi halde tek hamlede ince dilimler kesmek mümkün olmayacaktır.

Şimdi sizler için hazırladığımız videomuzda;

Ciğer nasıl temizlenir?

Meşhur Edirne tava ciğeri nasıl yapılır?

Tava ciğeri yapmanın püf noktaları nelerdir...? hepsi ve daha fazlasına değineceğiz.

Gastronomi dünyasının sınırsız yolculuğunda yerinizi almak için tüm sosyal mecralarımıza ücretsiz olarak katılmayı unutmayın!

Ayrıca, geleneksel Türk mutfağının orijinal reçetelerine sahip çıkan Pınar ve Filiz Makarna’ya katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.

Gelecek hafta görüşmek dileğiyle…

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

330B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme