Şef Usulü

Restoranlarda Makarna Sunmanın İncelikleri Nelerdir?

Tabak prezantasyonu (sunumu) doğru tabak seçiminden geçer. Peki bu durum makarna sunumunda nasıl uygulanır? Profesyonel mutfaklarda yemek sunumun temelleri nelerdir? İşte detaylar...

Restoranlarda Makarna Sunmanın İncelikleri Nelerdir?
Paylaş
  • 8B
  • 63
  • Kaydet

Fine dining restoranlarda şık bir yemek sunumu nasıl yapılmalıdır? Yemek sunumunun temelleri nelerdir?

Tabakların zarifçe yerleştirildiği, enfes sosların kullanıldığı, iyi bir servisle gerçek bir yemek deneyimi yaşamak ister misiniz? Fine dining restoranlarda sunum; yemeğin tadı ve görünümü üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Tabak seçiminden tutun hazırlanan sosların nasıl kullanılacağına, dekorasyonundan servise kadar her şey bu tarz restoranlarda çok önemlidir. Gelin beraber, fine dining ve lüks restoranlarda makarna nasıl servis edilir bir göz atalım.

Fine dining restoranlarda makarna, özel olarak tasarlanmış düz veya çeşitli renklerle süslenmiş özel tabaklarda sunulur. Bu tabaklar, müşterilere yemeği daha şık ve özenli bir şekilde sunmaya yardımcı olur. Tabaklar, genellikle standart tabaklardan daha küçüktür ve yemeğin porsiyon kontrolünü sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra, makarnanın sosu yemeğin görünümü ve tadı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Makarnanın üzerine sos, servis sırasında dökülmelidir. Bazı restoranlarda sos, ayrı bir kasede sunulur ve müşteriler sosu kendileri ekleyebilirler. Dekorasyon aşamasında ise, makarnanın üzerine çeşitli yeşillik, taze otlar, baharatlar gibi garnitürler eklenir. Bu garnitürler yemeğin tadını artırmak ve görsel olarak çekici hale getirmek için kullanılır. Garnitürler yemeğin türüne ve restoranın konseptine göre değişkenlik gösterebilir. Porsiyonlar fine dining restoranlarda genellikle daha küçüktür. Böylece görsel olarak daha cazip görünür. Makarna porsiyonları müşterilere her zaman aynı boyutta sunulur. Bu, yemeğin porsiyon kontrolünü sağlar ve müşterilere yemeği tadarken rahat bir deneyim olanağı sağlar. Sunum ve servis, müşterilerin yemeği deneyimleme şekillerini etkileyen önemli unsurlardır. Makarna servisi garsonlar tarafından masaya getirilir ve müşteriye sunulur. Servis sırasında garsonlar genellikle müşterilere yemeği açıklarlar.

Fine dining restoranlarında sunum yemeğin tadı ve görünümü üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğundan, restoranlar sunum için özenle çalışırlar. Sunumda kullanılan unsurların bir araya getirilmesi, yemeğin müşteriler tarafından ilgi çekici ve görsel olarak etkileyici bir hale gelmesini sağlar. Şimdi gelin, hem Michelin Yıldızını hem de Michelin Yeşil Yıldızını kazanan Neolokal restoran şefi Maksut Aşkar’ın Kısık Ateş Makarna Akademisi için hazırlamış olduğu iki enfes tarife ve fine dining restoranlarda sunum tekniklerinden bahsettiği videomuza hep beraber bir göz atalım!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

328B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme