Şef Usulü

Lazanya Nasıl Yapılır?

İtalyan mutfağının en güzel tariflerinden Lazanya nasıl yapılır? Orijinal Lazanya yapmanın püf noktaları nelerdir?

Lazanya Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 8B
  • 69
  • Kaydet

Lazanya, İtalyan mutfağının birbirinden güzel tariflerinin arasında yer alan özel ve leziz bir makarna türüdür. Orijinal adı Lazanya Bolognese olarak bilinen bu makarna, adını Bolonya şehrinden almıştır. Özel olarak açılan ince hamurun, çeşitli soslar ile buluşmasıyla hazırlanan Lazanya, yumuşaklığını ara katlara sürülen beşamel sosundan sağlamaktadır.

Lazanya, esasında bu yemeğin piştiği kabın ismidir. Fakat zaman içinde kabın adı yemeğin ismi haline gelmiştir. İtalyanlar bu lezziz makarnayı farklı soslar ekleyerek zenginleştiriyorlar. Özellikle lazanya sosları arasında beşamel ve bolonez sos oldukça popülerdir. Bu soslar harici, kullanılan peynirler de oldukça özeldir. Parmesan, ricotta ve mozzarella peynirleri lazanyanın kıvamını oluşturmada başarılıdır. En çok tercih edilen türü parmesan peynirli bolonez soslu olanıdır. Orijinal tarifin yanı sıra vejetaryen, tavuklu ve sebzeli versiyonları da çokça ilgi görmektedir.

Bugün bu tarifin tüm püf noktalarıyla; lazanya hamurunun nasıl yapıldığına, hamurun nasıl açıldığına, içindeki leziz beşamel sos ve kıymalı (bolonez) sosun nasıl hazırlanacağına ve nasıl pişirildiğine dair her şeyi sizlerle paylaşıyoruz. Bu güzel ve özel Lazanya tarifini, anlatımlı videomuzu izleyerek kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun! 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

328B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme