Şef Usulü

Kuskus Nasıl Yapılır?

Besin değeri oldukça yüksek olan kuskus, son derece doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Şimdi hiç vakit kaybetmeden bu enfes lezzetin detaylarına bir göz atalım. Orijinal kuskus tarifi nasıl yapılır?

Kuskus Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 6B
  • 33
  • Kaydet

Kuskus, nemli irmik buğdaylarının küçük topçuklar halinde şekillendirildikten sonra buğday ununa kaplanmasıyla hazırlanan bir yemek çeşididir. Besin değeri oldukça yüksek olan kuskus, ayrıca son derece doyurucu bir yemektir. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kuskus tarifi nasıl yapılır gelin beraber bir göz atalım.

Günümüzde, işlenmiş buğdaydan hazırlanan ve hızlıca pişen kuskus kullanılmaktadır. Hem ana yemek olarak değerlendirebileceğiniz hem de ana yemeğin yanında bir tamamlayıcı olarak yiyebileceğiniz kuskus tarifleri genelde sebze, et veya tavuk ile birlikte servis edilse de sıcak, soğuk ve meze olarak da tüketilebilmektedir. Ayrıca birbirinden lezzetli kuskuslu salata, Brüksel lahanalı ve tulum peynirli kuskus gibi tariflerle öğününüzü daha hafif geçirmek istediğiniz günlerinizi destekleyebilirsiniz.

Tek başına sofranızın yıldızı olacak Brüksel lahanalı ve tulum peynirli kuskus tarifini videolu anlatımıyla, farklı pişirme teknikleriyle kolayca hazırlayabilirsiniz. Oldukça sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli bu tarifi kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Şimdiden elinize sağlık! 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Muharrem Korkmaz
· 11.04.2023

Video ile görsel uyuşmuyor.Bilginize.

Kısık Ateş
· 11.04.2023

Merhaba, Şef Usulü kategorimizde ana konumuz kuskus olduğu için klasik kuskus görseline yer verildi. Video da ise kuskus kullanarak hazırlanabilen farklı bir tarife yer verildi. Uyuşmayan bir durum yok yani 😁

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

328B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

21B Görüntüleme