- Şef Usulü
- Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?
Şef Usulü
Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?
Ekşi maya hazırlamanın püf noktaları hakkında bir fikriniz var mı?
06.04.2020Paylaş
- 17B
- 229
- Kaydet
Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?
- 1:1 oranında dilediğiniz çeşit un ve eşit miktarda içme suyunu hazırlayın.
- 1:1 oranında un ve içme suyunu karıştırma kabına ilave edin ve yoğun bir kıvama gelene kadar yoğurarak karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kavanoza ilave ettikten sonra kapağını sıkıca kapatın.
- Mayanın 3 günlük bekleme süresinde ışık almayan bir noktada durması ve kavanozun kesinlikle hareket ettirilmemesi gerekmektedir.
- Mayanın bekleme süresinde hem kabaracak hem de baloncuklar oluşturacaktır. 3 günlük dinlenme sürecinden sonra hazır hale gelecektir.
Püf Noktaları:
Dilediğiniz her çeşit unu aynı yöntem ile kullanarak maya elde edebilirsiniz.
Hazırlayacağınız un ve su karışımına uygun ölçüde bir kavanoz dinlenme süresi 3 gün olacaktır.
Ekşi Maya Nasıl Beslenir?
https://www.kisikates.com.tr/sef-usulu/eksi-maya-nasil-beslenir-524
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Elif Çıtak
Şef
Yorumlar (7)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!