Yükleniyor…

Kumrucu Hüseyin

Çeşme’ye geldiniz, peki kumru yemeden olur mu? Tabi ki olmaz! Bir de bunu en iyi yapan tarafından yediniz mi, yemelere doyamazsınız. 1966’dan beri Kumrucu Hüseyin bize bu harika lezzeti sunuyor.

İzmir denilince akla ilk gelenler arasında olan kumru adını, ününü bilmeyen yoktur. Hele ki bir kere uğrayıp yiyen bu tadı hiç unutamazlar. Sonra da bu harika tadı her yerde aramaya başlarlar. Kumrunun bir çok özelliği de var. Kumru, üstü susamlı, esmer, küçük klasik bir ekmektir. Nohut mayasından yapıldıktan bir gün bekletilip öyle üretilir. Ekmeğine hoş tadı veren ise içine konulan pekmezden gelir. Odun ateşinde de bitmiş olması iyice lezzetine lezzet katmaktadır. Burası daha çok kömür ızgarasında sucuklunun, kaşar peynirlinin, domateslinin ve salamlının yanı sıra yengen ile meşhurdur. Bir de sayas dedikleri peyni var ki yerken o lezzeti insan mutlaka istiyor. İstanbulluların üçgen peynir dediği ama İzmirlilerin sayasıdır o. Karnınız acıktı, canınız gecenin bir vakti kumru mu çekti? Gidin Kumrucu Hüseyin’e yiyin, çünkü burası günün 24 saati sizin için kumru yapmaya devam ediyor. Çeşme Ilıca’ya sadece bu kumru için bile gidilebilir, düşünün ki öyle bir lezzeti var. Sizde İzmirlilerin bu meşhur kumrusunu yemek isterseniz Kumrucu Hüseyin’de yemenizi tavsiye ederiz, pişman olmayacaksınız :)