Edirne ciğeri için kaliteli bir adres.
2012 yılında 350 yıllık Tarihi Havlucular Hanı içerisine kurulmuştur ve 250 kişilik bir işletmedir.
İçerisinde mini bir kitaplık ve 658 yıllık Kırkpınar efsane yiğidinin kispeti yer alıyor.
Bahri Dinar tüm misafirlerini güler yüzlü bir şekilde bizzat kendi karşılayarak, işine sevgi ile bağlı bir işletmecidir. Asıl mesleği garsonluk olan Bahri Bey, Edirne’ye evlilik nedeniyle gelir ve yerleşir. Edirne'de çeşitli işletmelerde çalıştıktan sonra kendi işini yapmaya karar verir.
2009 yılında Edirne'yi tanıtma ve tava ciğer üzerine kalite koruma derneği kurmuştur.
Bahri Bey yaptığı işin sırrını şöyle özetliyor:
Edirne Tava Ciğeri, Edirne yöresinde yetiştirilmiş ''dana'' cinsi büyükbaş hayvanlardan elde edilen karaciğer, yine yöreye ait buğday unu ile ayçiçek yağı kullanılarak üretilen, malzeme seçimi, hazırlanış, pişiriliş ve servisi ustalık gerektiren yöresel bir yemek olup, servisinde ise yine Edirne mahsulü, doğal yoldan özel kurutulmuş kızartılmış kırmızı biber kullanılmaktadır.
Edirne yöresinde yetiştirilmiş en az 1 yaşındaki danadan elde edilen karaciğer, kesim ve doğrama sırasında dikkatlice en ince kıvamda zar, sinir ve damarlardan ayıklanarak yaprak şeklinde doğranmakta ve kandan arındırılmaktadır. Edirne Tava Ciğerinin hazırlanışında, öncelikle dana karaciğerinin zarı düz bir işleme tahtası üzerinde alınmakta, 6-7 cm'lik eşit parçalara bölünmektedir. Tavaya 1 lt sıvı ve bölgede yetişen ayçiçeğinden üretilmiş ayçiçek yağı konulmaktadır. Bu yağ 115-120°C gibi yüksek ateşte ısıtılmaktadır. Hızlı ve ciğerin yağı emmeyeceği bir kızartma gerçekleşmelidir.
Serviste en önemli garnitür ise Edirne/Karaağaç mahsulü kurutulmuş kırmızı biberlerdir. Yerel ismi ''Karaacı'' olan bu biberler oldukça acıdır. Yemeden önce bilginiz olsun :)
En yakın zamanda Tarihi Ciğerci Bahri Bey'i ziyaret etmenizi öneririm.
Çalışma Saatleri :
Yazın 06:00 21:00 - Kışın: 06:00 23:00.
Adres: Meydan Mahallesi Kıyık Caddesi Havlucular Hanı, 22000 Merkez/Edirne
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.