Ankara Çankaya

Farro Artisan Atölye - Ankara

Misyonu geleneksel üretimden kopmadan ulaşabildiği en doğru hammadde ile doğru ürünü üretmek olan Farro’nun lezzetlerini keşfetmeye hazır mısınız?

Farro Artisan Atölye - Ankara
Paylaş
  • 4B
  • 25
  • Kaydet

Farro, meslekleri farklı ama idealleri aynı olan 2 ekşi maya ekmek sevdalısı arkadaşın kurduğu bir şirket. İsimleri Siyez, Karakılçık, Kavılca, Üveyik gibi Atalık buğdaylara verilen genel bir ad olan İtalyan’ca Farro’dan geliyor.

Aslında hayatlarındaki kişilerin sağlığını düşünerek yola çıktılar, çevrelerinin ilgisi yapmış oldukları ürünleri toplumun beğenisine sunma konusunda onları cesaretlendirdi. Tüm ürün ar-ge çalışmalarını kendileri yaptılar ve doğru beslen, mutlu ol mottosuyla hareket ettiler.



Farro yaklaşık 4 yıl önce Ankara merkezli kurulan bir şirket. Ankara’da 1 imalathanesi ve 2 bakery şubesi bulunuyor. Geleneksel yöntemlerle artisan olarak ekşi maya ekmek ve sadece tereyağı kullanarak el işçiliği ile kruvasan üretimi yapıyor. Müşterilerine Çayyolu ve Yıldız’da yer alan şubelerinde kişiye özel kruvasan / ekşi maya ekmek tabanlı kahvaltı ve menü seçenekleri sunuyor. Bunun yanı sıra Ankara’da birçok otel, restoran ve nitelikli kahvecilere çözüm ortağı olarak ürün desteği veriyor.

Farro sadece Ankara ile sınırlı kalmayıp yurtdışı ve yurtiçinde farklı şehirlere de donuk olarak artisan kruvasan sevkiyatı yapıyor. Bugün yurtdışında Azerbaycan yurtiçinde Bodrum, Kayseri, Malatya Farro’nun hizmet verdiği yerler. Kısa süre içerisinde İstanbul, İzmir, Marmaris, Mersin, Hatay ve Van’da satışa başlanması planlanan yerler arasında.

İşe başlamalarına sebep olan, ortaklarından birisinin dirençli epilepsi hastası kızlarına çözüm olması adına uyguladığı Ketojenik Diyet için ürettikleri ürünler Farro’nun ürün ağacında yer alıyor. Bu konuda butik bir üretim yapıp ihtiyacı olan çocukların tüketemediği kurabiye, çikolata gibi ürünlere alternatif ürünler de üretiyorlar.

Farro doğru adımlarla ilerleyip geleneksel ve artisan üretim çizgisinin dışına çıkmadan yoluna devam ediyor. Misyonu geleneksel üretimden kopmadan ulaşabildiği en doğru hammadde ile doğru ürünü üretebilmek.

Sizlerin de mutlaka ziyaret etmenizi öneririz 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Lezzet Durakları

Rüştü’nün Fırını - TrabzonTarihi
Trabzon - Trabzon Merkez

Rüştü’nün Fırını - Trabzon

08 Mart 2018

Görüntüsünden önce yapım aşaması insanı acıktırıyor.

13B Görüntüleme
Şeref Dondurma - Tekirdağ
Tekirdağ - Malkara

Şeref Dondurma - Tekirdağ

29 Ağustos 2018

Şeref Dondurma tüm Trakya’nın ismini haykırdığı bir dükkan.

12B Görüntüleme
Öz İkizler - GaziantepTarihi
Gaziantep - Şahinbey

Öz İkizler - Gaziantep

25 Eylül 2018

Tarihi kökleri 10. yüzyıla uzanan yassı kadayıfa eski Arapça kaynaklarda rastlanır.

11B Görüntüleme