Blog

Dünyaca Ünlü Michelin Yıldızlı Şeflerin Yemek Kitapları

Birbirinden iddialı Michelin yıldızlı şeflerin başarı öyküleri ve imza yemekleri bu kitaplarda saklı!

Dünyaca Ünlü Michelin Yıldızlı Şeflerin Yemek Kitapları
Paylaş
  • 21B
  • 139
  • Kaydet

Nedir bu “Michelin Yıldızı”?

Michelin Rehberi, ilk yıllarında yalnızca lokasyonların bulunduğu bir rehberken, mekanların artmasıyla puanlama sistemine ev sahipliği yapmak durumunda kalır. Bu puanlama da ‘yıldız’ usulüne göre yapılır ve toplamda 3 yıldız vardır. Kimliğini kimsenin bilmediği Michelin’in lezzet müfettişleri, yıldız almaya aday restoranları gizlice ziyaret eder ve hangi restoranın yıldız alması gerektiğine karar verir.

1 Michelin Yıldızlı Restoranlar; yüksek kalitede yemek vadeden, uğramaya değer.

2 Michelin Yıldızlı Restoranlar; mükemmel yemekleriyle yolunuzu değiştirmeye değer.

3 Michelin Yıldızlı Restoranlar: sadece buraya uğramak için bir seyahat planlamaya değer.

Şimdi gelin dünyanın en iyi restoranlarında çalışan, kendini bu işe adamış karşılığında defalarca Michelin yıldızı kazanmış ve kazandırmış ünlü şeflerin eşsiz tariflerini, imza yemeklerini ve başarı öykülerini kendi satırlarından öğrenme fırsatı yakalayalım…

Sizlere öneri olarak sunmaktan keyif aldığımız bu yemek kitapları; mutfakta iddialı ve iyi olduğunu düşünen, aşçılık mesleğine gönül veren ve kendini geliştirmek isteyen herkesin çoook hoşuna gidecek türden değerli eserlerdir!

Açıp açıp ilham alacağınız dünyanın önde gelen şefleri tarafından yazılmış en iyi Michelin yıldızlı yemek kitaplarından bazılarına gelin hep beraber göz atalım. Malum onlardan öğreneceğimiz çok şey var! 🤩

Mirazur

1.000’den fazla mutfak uzmanından oluşan bir panel tarafından The World’s 50 Best Restaurants listesinde Dünyanın En İyi Restoranı 2019 olarak seçilen Mirazur, Forbes tarafından şimdiye kadarki en iyi Fransız yemek kitaplarından biri seçildi.

Kitap, Colagreco’nun gastronomik vizyonuna derin bir bakış açısı sunarken en ünlü 65 yemek tarifi ve fotoğraflarını, şefin mutfağa dair düşüncelerini de içinde barındırıyor.

Okuyucular yalnızca dünyanın en büyük şeflerinden biri olan Mauro Colagreco’u taklit etme fırsatına sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda kendilerini dünyanın en sıra dışı mutfak kültürlerinden birine dahil ediyorlar.

The French Laundry, Per Se

Kuzey Amerika’nın en başarılı şeflerinden biri olan Thomas Keller’ın, Kaliforniya’da yer alan 3 Michelin yıldızlı restoranı The French Laundry ve New York’ta yer alan 3 Michelin yıldızlı Per Se restoranın arasındaki ilişkiye odaklanan yeni kitabı 27 Ekim tarihinde yemek severlerle buluşacak.

Keller, kitabında pişirme teknikleri ve ipuçlarıyla birlikte yüzü aşkın eşsiz yemeğin tarifini de veriyor… Bu teknik bilgilerle mükemmel tarifleri deneyimleme şansı yakalayabilirsiniz!

Şimdilik ön siparişi açık olan The French Laundry, Per Se okuyucularla 27 Ekim tarihinde buluşacak. 

Eleven Madison Park

Eleven Madisan Park, World’s Top 50 kazananı olmanın dışında Elite Traveler Top 100 Restaurants listesinde düzenli olarak ilk 10’da yerini alıyor.

Eleven Madison Park: The Next Chapter, Daniel Humm’ın New York’taki restoranından çıkan ikinci kitabı ve sürekli değişen menüsünden 30 yeni tarife yer veriyor.

Bir yemek kitabından fazlası olarak restoranın olağanüstü başarısını da hikayeleştirerek okurlarıyla paylaşıyor. Okuyucular aynı zamanda kitapta, dünyanın en iyi şeflerinden biri olan Humm’un çalışma prensibini yakından inceleme fırsatı yakalayabilecek. 

Le Livre Blanc

Sıra geldi dünyanın önde gelen başarılı kadın şefi Anne-Sophie Pic’in ses getiren ‘Le Livre Blanc’ kitabına!

2019 yılının en iyi 100 Restoranı’nda Yılın Şefi ünvanını kazanan Anne-Sophie Pic kitabında bu meslekte yetişmekte olan gençlere ilham kapısı olacak nitelikte bilgiler verirken, ona ait imza yemeklerinin reçetelerini de en ince ayrıntısına kadar okuyucusuyla paylaşıyor…

Dünyanın önde gelen kadın şefinin sekiz Michelin yıldınızı nasıl elde ettiğini merak mı ediyorsunuz? O zaman Le Livre Blanc kitabına kütüphanenizde yer açın…

Never Trust a Skinny Italian Chef

3 Michelin yıldızlı Osteria Francescacana, hayal edebileceğiniz gibi dünyanın en iyileri arasında yer alan İtalya’nın en ünlü restoranlarından birisi. Olağanüstü başarının arkasındaki ünlü şef, Massimo Bottura bu yemek kitabında, dünyanın en iyi şeflerinden biri olmaya nasıl başladığını ayrıntılarıyla anlatıyor. 

Never Trust a Skinny Italian Chef, Bottura’nın aynı zamanda mutfak mükemmelliğine ömür boyu bağlılığına bir övgü. Kitap, her biri arkalarında ilham, malzemeler ve tekniklerle birlikte 50 Bottura tarifini içeriyor. 

Sizler de dünyaca ünlü şeflerin tarifleri ve püf noktalarından ilham alarak, kendinize ve mutfaklarınıza yıldız kazandırabilirsiniz! 🌟👨‍🍳👩‍🍳

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (9)

Selime Yılmaz
· 09.10.2020

Mirazur adlı kitap nerede bulunur

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 09.10.2020

Uluslararası kitap satan resmi internet sitelerinden temin edebilirsiniz.

Selime Yılmaz
· 09.10.2020

Teşekürler

BirgülÖztürk
· 10.10.2020

Güzel kitaplar, çevirileri var mı. Türkçe çevirisi var mı

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 13.10.2020

Maalesef yabancı dil baskılı.

Mihriban Dusak
· 12.10.2020

Bu kitaplar türkçe mi yabancı dil baskılı mi

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 13.10.2020

Merhaba, kitapların tamamı yabancı dil baskılı.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.

26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2013 Yılı Anadolu’nun En İyi Yemekleri

2013, en çok gezdiğim ve en çok yediğim bir yıl olarak kişisel tarihime geçti.

14B Görüntüleme